Home

Comunitatea românească

Comunitatea românească din teritoriile de jurisdicţie ale Consulatului General al României din Cape Town este o comunitate exemplar integrată in viaţa socială, economică, cultural-artistică a Africii de Sud. Domeniile principale de activitate sunt medicina, viticultura, educaţia, artele.

In continuare prezentam doar exemplificativ cateva dintre numele celor care aduc un beneficiu de imagine tarii noastre, enumerarea acestora fiind facuta in ordine alfabetica: 

Doamna Madalina Bhatia ("Marioara de la Tara") este fondatoarea unui lant international de produse de cosmetica, de origine sud-africana, realizate cu implicarea fortei de munca locala si management roman.  

Domnul Mugur Justin Gavanescu este managerul unui renumit spital privat din Cape Town - unul dintre cele mai moderne spitale din provincia Western Cape.

Domnul Răzvan Macici a fost declarat Viticultorul Anului 2012, Cramele Neederburg conduse de el fiind cele mai premiate Crame ale Continentului African. Acestea au fost declarate Cramele anului in 2011 si 2012 de renumita organizaţie Platter. 

Domnul Corvin Matei a fost dirijorul Filarmonicii din Stellenbosch, fiind totodata, alaturi de sotia sa Ioana, profesor de muzica la renumita Universitate. Cu ocazia retragerii din activitate, prestigioasa Universitate i-a conferit titlul de Profesor Emerit.

Domnul Alexandru Murgu, Lector Senior in cadrul renumitei Universitati din Cape Town (UCT), cercetar in cadrul echipei de studiul tehnologiei informatiei si telecomunicatilor a universitatii. 

Doamna Cristina Stefan este vicepresedintele Comitetului Executiv al SAMRC (South African Medical Research Council), fondatoarea  African Cancer Institute si African Cancer Economics Network, dedicata studiului oncologiei si sustinator al relatiilor bilaterale dintre Romania si Africa de Sud in domeniul cercetarii medicale. 

Felicitari romanilor din diaspora sud-africana! Suntem deschisi sa adaugam cat mai multe nume pe aceasta lista, suntem convinsi ca exista multi romani de valoare ce merita promovati, nu ezitati sa ne aduceti la cunostinta realizarile dumneavoastra! 

 

Alegeri pentru Presedintele Romaniei 2019 - Turul 1

08.11.2019

A inceput procesul de vot pentru alegeri Presedinte 2019, la sectia de vot 4, Cape Town, Africa de Sud. Avem deja si primii votanti! Va asteptam astazi pana…

Alegeri pentru Presedintele Romaniei 2019 - informatii noi

29.10.2019

Cateva materiale informative privind organizarea alegerilor pentru Presedintele Romaniei sunt disponibile in cele ce urmeaza: https://www.youtube.com/watch?v…

Vizita Corpului Consular din Cape Town la Invest Cape Town si zona economica speciala Atlantis

18.10.2019

Corpul Consular din Cape Town a beneficiat de un eveniment exclusivist "Green Economy Forum" organizat de Alderman James Vos si echipa sa, impreuna cu …

Ghidul alegatorului din strainatate - Alegeri pentru Presedintele Romaniei 2019

10.10.2019

Ghidul alegatorului din strainatate - Alegeri pentru Presedintele Romaniei 2019 poate fi consultat aici: /sites/capetown.mae.ro/files/ghidul_alegĂtorului_di…
  • Departamentul pentru Investiţii Străine (InvestRomania) a lansat în mod oficial website-ul www.investromania.gov.ro dedicat investitorilor străini. Site-ul are scopul de a oferi informații despre economia românească și despre oportunitățile de investiții în România. Va invitam sa accesati acest site aici: http://www.investromania.gov.ro