Home

Comunitatea românească

Comunitatea românească din teritoriile de jurisdicţie ale Consulatului General al României din Cape Town este o comunitate exemplar integrată in viaţa socială, economică, cultural-artistică a Africii de Sud. Domeniile principale de activitate sunt medicina, viticultura, educaţia, artele.

In continuare prezentam doar exemplificativ cateva dintre numele celor care aduc un beneficiu de imagine tarii noastre, enumerarea acestora fiind facuta in ordine alfabetica: 

Doamna Madalina Bhatia ("Marioara de la Tara") este fondatoarea unui lant international de produse de cosmetica, de origine sud-africana, realizate cu implicarea fortei de munca locala si management roman.  

Domnul Mugur Justin Gavanescu este managerul unui renumit spital privat din Cape Town - unul dintre cele mai moderne spitale din provincia Western Cape.

Domnul Răzvan Macici a fost declarat Viticultorul Anului 2012, Cramele Neederburg conduse de el fiind cele mai premiate Crame ale Continentului African. Acestea au fost declarate Cramele anului in 2011 si 2012 de renumita organizaţie Platter. 

Domnul Corvin Matei a fost dirijorul Filarmonicii din Stellenbosch, fiind totodata, alaturi de sotia sa Ioana, profesor de muzica la renumita Universitate. Cu ocazia retragerii din activitate, prestigioasa Universitate i-a conferit titlul de Profesor Emerit.

Domnul Alexandru Murgu, Lector Senior in cadrul renumitei Universitati din Cape Town (UCT), cercetar in cadrul echipei de studiul tehnologiei informatiei si telecomunicatilor a universitatii. 

Doamna Cristina Stefan este vicepresedintele Comitetului Executiv al SAMRC (South African Medical Research Council), fondatoarea  African Cancer Institute si African Cancer Economics Network, dedicata studiului oncologiei si sustinator al relatiilor bilaterale dintre Romania si Africa de Sud in domeniul cercetarii medicale. 

Felicitari romanilor din diaspora sud-africana! Suntem deschisi sa adaugam cat mai multe nume pe aceasta lista, suntem convinsi ca exista multi romani de valoare ce merita promovati, nu ezitati sa ne aduceti la cunostinta realizarile dumneavoastra! 

 

Intalnirea anuala organizata de Primaria Cape Town si Camera de Comert, dedicata Corpului Consular

18.02.2020

E.S. Marius Boranescu, ambasadorul României în Africa de Sud și domnul Nicolae Zaharescu, Consul General al României în Cape Town și Decan al Corpului …

Atenționare program de lucru cu publicul/ Working hours

22.01.2020

A fost reluata activitatea sectiei consulare CG Cape Town, toate cererile vor fi procesate cu celeritate. Pentru urgente consulare, va rugam sa ne scrieti la…

Intrerupere temporara a activitatii sectiei consulare-Temporary interruption of the activity of the consular section

17.01.2020

Datorita problemelor tehnice ce tin de conexiunea la Internet, activitatea sectiei consulare din Cape Town este puternic afectata, va rugam sa ne contactati …

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE

14.01.2020

Programul de burse oferite de România pentru studenţii străini, anul universitar 2020-2021 Vă aducem la cunoștință lansarea…
  • Departamentul pentru Investiţii Străine (InvestRomania) a lansat în mod oficial website-ul www.investromania.gov.ro dedicat investitorilor străini. Site-ul are scopul de a oferi informații despre economia românească și despre oportunitățile de investiții în România. Va invitam sa accesati acest site aici: http://www.investromania.gov.ro